Browse By

Sejdelshoppen – Provning av IPA glas

Vi kör denna vecka ett tema där vi testar specifikt framtagna glas för olika ölstilar. I går rivstartade vi med en intervju med Sejdelshoppen.se och test av två av deras glas; Stoutglas samt Witbierglas. Om ni missade intervjun och testerna av glasen, finns de att läsa här.

Idag provar vi det speciella IPA glaset som framtagits för att framhäva en IPA:s säregna humledoft och smak. Det är ett glas som tagits fram i samarbete med bryggerierna Dogfish Head och Sierra Nevada, som är kända för sin humlearomiska öl. Glaset har ovanliga vågor i botten av glaset som skall framhäva de fruktiga humletonerna i ölet. När man vickar glaset för att dricka, skapas det ett motstånd för vätskan som därigenom tvingar ut koldioxid och humlearomer ur vätskan, vilket samlas upp i den övre ballongformade övre delen av glaset. På så sätt förstärks humlearomerna i ölet.

IPAglas från sejdelshoppen.se

IPA glaset kostar 89 kr styck eller 4 stycken för 299 kr.

Vår testpanel  säger så här om glaset:

IPA glaset känns verkligen lyxigt! Det är tunt och man får ett perfekt grepp om glaset. När vi häller upp vår IPA, skapas en i det närmaste perfekt skumkrona. De humlearomiska tonerna från IPAn framhävs perfekt både i doft och i smak. Trevligt att skumet behålls i och med den specifika nederdelen med vågorna som skapar nytt skum vid nyttjande av glaset. I jämförelse med andra glas är IPA glaset överlägset och den enda som kan konkurera en aning är Tekuglaset från sejdelshoppen.se. Vi är imponerade av både kvalitet och funktionalitet! – Ölet vi använde i testet var Ballast Point Sculpin, 29:90 kr på Systembolaget

För att beställa detta glas hos sejdelshoppen, klicka här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Age Verification

By clicking enter, I certify that I am over the age of 18 and will comply with the above statement.

Enter

Or

Exit
Always enjoy responsibily.

Gillar du vår blogg? Följ oss på:

Facebook
Facebook
Instagram