Browse By

Puttes Öltips #1 – Ballast Point Pineapple

Patrik “Putte” Näslund, Beertowers öl-konnässör

Patrik Näslund är vår speciella ölexpert. Med sin utmärkta näsa och sina väl utvecklade smaklökar har han fått ett eget återkommande inslag här på Beertower. Varje torsdag framöver kommer vår egen konnässör att recensera en öl som han tycker sticker ut och som han rekommenderar. Det kan vara allt från en suröl till en weissbier. Så häng med och se vad Patrik “Putte” Näslund tycker om sitt favoritämne öl!


1a2Ballast Point – Pineapple Sculpin IPA
7% alkoholhalt, kostar 36:90 via Systembolaget (länk).

Pineapple Sculpin har en gyllene, ljus honungsfärg. När jag häller den i glaset ger den en underbar skumkrona som håller sig kvar i glaset en bra stund.

Doft: Jävlar i mig, vilken underbar doft! Det är en käftsmäll med underbar ananas som fyller rummet redan när jag  öppnar den. Där finns även en fräsch humledoft som ackompanjeras av en doft av gräs. Men samtidigt finns en bitterhet i bakgrunden som rundar av doften på ett utmärkt sätt.

Smak: Mycket fräscht! Ananasen var mer närvarande i doften, men finns absolut med på scenen även i smaken. Den starka beskan från humlen balanseras genom sötman från malt och ananas. Den har en fyllig och mjuk munkänsla som ligger kvar på tungan och som gör den lätt att dricka. Denna på en varm sommardag med en grillad burgare hade jag inte tackat nej till! Eftersmaken är en blandning av den söta ananasen och beskan som man hittar i en vanlig IPA. Otroligt god IPA!

Betyg: Ja, vad ska jag säga. Jag kan inte annat än ge den full pott! Det är somrigt, fräscht, intressant och framförallt otroligt gott! Den får 5 lysande stjärnor av fem möjliga, inget snack!

1a1a1a1

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Age Verification

By clicking enter, I certify that I am over the age of 18 and will comply with the above statement.

Enter

Or

Exit
Always enjoy responsibily.

Gillar du vår blogg? Följ oss på:

Facebook
Facebook
Instagram