Browse By

Puttes Öltips #3 – S:t Eriks IPA

Patrik “Putte” Näslund

Patrik Näslund är vår speciella ölexpert. Med sin utmärkta näsa och sina väl utvecklade smaklökar har han fått ett eget återkommande inslag här på Beertower. Varje torsdag framöver kommer vår egen konnässör att recensera en öl som han tycker sticker ut och som han rekommenderar. Det kan vara allt från en suröl till en weissbier. Så häng med och se vad Patrik “Putte” Näslund tycker om sitt favoritämne öl!


S:t Eriks – IPA

S:t Eriks – IPA 5,3% alkoholhalt, kostar 19:90 på Systembolaget (länk).

S:t Eriks – IPA har en ljus guldbrun färg.

Doft: En maltig kropp med touch av fikon och rostade och brända mandlar. Finns även en doft av skållade gramhamsbullar. Trevlig doft!

Smak: En tydlig beska slår emot mig initialt. Något får mig att associera till ruccola och dess beska. Finns en kittlande pomerans känsla med en exotisk syra som övergår till en kaffeton. Där bakom finns subtila smaker av apelsin och kardemumma.

Betyg: En mycket lättdrucken och trevlig IPA som jag tycker är värd sina 19:90. För mig är detta St Eriks flaggskepp. Fungerar dessutom riktigt bra som grillöl eller helt enkelt som en mysöl. Den är varken för tung och svår att ta till sig, eller för lättdrucken, utan alldeles lagom. Jag ger denna 3 stjärnor av fem möjliga.

2

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Age Verification

By clicking enter, I certify that I am over the age of 18 and will comply with the above statement.

Enter

Or

Exit
Always enjoy responsibily.

Gillar du vår blogg? Följ oss på:

Facebook
Facebook
Instagram