Browse By

Puttes Öltips #6 – Passionfeber IPA

Patrik “Putte” Näslund

Patrik Näslund är vår speciella ölexpert. Med sin utmärkta näsa och sina väl utvecklade smaklökar har han fått ett eget återkommande inslag här på Beertower. Varje torsdag framöver kommer vår egen konnässör att recensera en öl som han tycker sticker ut och som han rekommenderar. Det kan vara allt från en suröl till en weissbier. Så häng med och se vad Patrik “Putte” Näslund tycker om sitt favoritämne öl!


Passionfeber IPA (7%)

Passionfeber IPA 7% alkoholhalt, kostar 37:90 på Systembolaget (länk).

Färg: Guld färg.

Doft: En frisk fräsch och fruktig doft. Full av exotiska citrusfrukter och nyans av skal från grapefrukt. Finns en hint av försiktig kryddighet i bakgrunden. En svag ton av metall och citra ligger och morrar i djupet.

Smak: En söt grundsmak med en härlig beska. Beskan påminner om Grape med en metallisk underton. Finns även en metallisk smak i bakgrunden. Sedan kliver smak av tallbarr och enbär fram innan allt övergår i en bittersöt smak av exotiska frukter från grapefrukt och passionsfrukt.

Betyg: Det här är en härligt lättdrucken IPA med mycket smak. Trots sina 7% slinker den ned utan pardon. En somrig smak som jag verkligen gillar. Skulle kunna tänka mig att denna passar perfekt till en god fiskrätt. Den får 4 stjärnor av fem möjliga.

1a2

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Age Verification

By clicking enter, I certify that I am over the age of 18 and will comply with the above statement.

Enter

Or

Exit
Always enjoy responsibily.

Gillar du vår blogg? Följ oss på:

Facebook
Facebook
Instagram