Browse By

Puttes Öltips #8 – Innis & Gunn Session IPA

Patrik “Putte” Näslund

Patrik Näslund är vår speciella ölexpert. Med sin utmärkta näsa och sina väl utvecklade smaklökar har han fått ett eget återkommande inslag här på Beertower. Varje torsdag framöver kommer vår egen konnässör att recensera en öl som han tycker sticker ut och som han rekommenderar. Det kan vara allt från en suröl till en weissbier. Så häng med och se vad Patrik “Putte” Näslund tycker om sitt favoritämne öl!


Innis & Gunn Session IPA

Innis & Gunn Session IPA 4,6% alkoholhalt, kostar 15:90 på Systembolaget (länk).

Färg: Guld färg.

Doft: En doft av nybryggd öl, som påminner om när jag själv står och brygger. Finns även en tydlig nyans av hö. Det är sött och fruktigt på ett behagligt sätt. Samtidigt finns en intressant doft av jordkällare i bakgrunden som tillsammans med en jäst ton ger lite mer djup. Doftmässigt påminner den till viss del om en alkoholfri öl. En klassisk engelsk öldoft!

Smak: Smakmässigt är det en tydlig maltighet som först slår till, sedan kommer en rostad ton som sköljer över tungan. Därefter är det en mycket fräsch och söt ton som kliver fram som övergår till en apelsinbeska. I min mun påminner detta om en vanlig enkel engelsk pilsner. Trevlig!

Betyg: En av Innis & Gunn’s bättre öl just nu tycker jag. Den är verkligen lättdrucken och jag är övertygad om att den kommer att tilltala många ölälskare av brittisk ölstil. Jag ger den 3,5 stjärnor av fem möjliga.

1

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Age Verification

By clicking enter, I certify that I am over the age of 18 and will comply with the above statement.

Enter

Or

Exit
Always enjoy responsibily.

Gillar du vår blogg? Följ oss på:

Facebook
Facebook
Instagram