Browse By

Puttes Öltips #9 – Alnöl Spikarna Lager & Nacka IPA

Patrik “Putte” Näslund

Patrik Näslund är vår speciella ölexpert. Med sin utmärkta näsa och sina väl utvecklade smaklökar har han fått ett eget återkommande inslag här på Beertower. Varje torsdag framöver kommer vår egen konnässör att recensera en öl som han tycker sticker ut och som han rekommenderar. Det kan vara allt från en suröl till en weissbier. Så häng med och se vad Patrik “Putte” Näslund tycker om sitt favoritämne öl!


Idag recenserar jag två nya öl från ett mycket spännande bryggeri – Alnöl – som vi intervjuade i tisdags och som på måndag 3 oktober släpper sina första öl på Systembolaget. Jag vet att det är ett begränsat antal, så det gäller att passa på att beställa för att försäkra sig om att få smaka detta. Tisdagens intervju med bryggarmästare Magnus Damberg hittar du här.

Alnöl – Spikarna Lager 5%

Spikarna Lager 5% alkoholhalt, kostar 29:20 på Systembolaget (länk). Säljstart 3 oktober.

Färg: Guldbrun färg.

Doft: En frisk härlig doft med ton av beska. En maltig grundton med doft av citrus och exotiska frukter. Finns även en mycket trevlig ton av honung och gräs. Detta doftar som en modern lager med lätt och fräsch doft. Mycket trevlig!

Smak: En väldigt trevlig och god öl! Smak av hö och vete med en fruktig kropp. En touch av rök sveper förbi. En lätt smak av gurka och metall som sedan försvinner och lämnar plats för en mjuk och fin beska. Beskan pulserar från gommen hela vägen fram till tungspetsen. Verkligen god!

Betyg: Det här är en öl som absolut kommer att ha en plats i min kyl. Den är lättdrucken och fyllig för att vara en modern lager. Jag ger den 4 lysande stjärnor av fem möjliga.

1a2


Alnöl – Nacka IPA 6,2%

Nacka IPA 6,2% alkoholhalt, kostar 31:40 på Systembolaget (länk). Säljstart 3 oktober.

Färg: Orange/Gul färg.

Doft: En maltig grundton med aromatiska inslag av citrus och exotiska frukter. Doft av grapefrukt och apelsin är tydlig och njutbar. Det är friskt och härligt och får mig att tänka på sommaren. Doftar riktigt bra!

Smak: Det första som slår mig är att det här är en klassisk god och välbalanserad IPA. Den har en halvsöt beska som övergår till en fruktig smak. Smaken rimmar väl med doften och den är otroligt njutbar. Härligt!

Betyg: God, lättdrucken och inbjudande IPA. En IPA som man absolut skall prova, oavsett om man är IPA älskare eller inte, då den är så pass fräsch att jag är övertygad om att den tilltalar alla. Av mig får den 4 stjärnor av fem möjliga.

1a2

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Age Verification

By clicking enter, I certify that I am over the age of 18 and will comply with the above statement.

Enter

Or

Exit
Always enjoy responsibily.

Gillar du vår blogg? Följ oss på:

Facebook
Facebook
Instagram