Browse By

Puttes Öltips #15 – Sigtuna Black Soil IPA

Patrik “Putte” Näslund

Patrik Näslund är vår speciella ölexpert. Med sin utmärkta näsa och sina väl utvecklade smaklökar har han fått ett eget återkommande inslag här på Beertower. Varje torsdag framöver kommer vår egen konnässör att recensera en öl som han tycker sticker ut och som han rekommenderar. Det kan vara allt från en suröl till en weissbier. Så häng med och se vad Patrik “Putte” Näslund tycker om sitt favoritämne öl!


Sigtuna Black Soil IPA

Sigtuna Black Soil IPA 7,5% alkoholhalt, kostar 24:90 på Systembolaget (länk).

Färg: Mörkbrun färg.

Doft: En klar och bestämd IPA doft slår emot mig, direkt när jag öppnar flaskan. Övergår sedan till en blommig och fruktig doft. En svag metallisk ton finns i bakgrunden. Malt och apelsindoft sötar upp doftbilden. Finns en intressant ton av rostat bröd och en doft som för tankarna till en brädgård/snickarbod.

Smak: Väldigt fruktigt med härliga toner av citrus, apelsin och mandarin. En söt smak är hela tiden närvarande och som påminner om mild lakrits och hallon. Den beska smaken går åt rucola-hållet och allt avslutas med en svag mjölkig ton.

Betyg: Det här är en typisk vintrig IPA som för tankarna till Julen. Skulle passa bra till den traditionella julmaten. Jag ger den 3 stjärnor av fem möjliga.

2

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Age Verification

By clicking enter, I certify that I am over the age of 18 and will comply with the above statement.

Enter

Or

Exit
Always enjoy responsibily.

Gillar du vår blogg? Följ oss på:

Facebook
Facebook
Instagram