Browse By

Puttes Öltips #16 – Mariestads Svart Inlandspilsner

Patrik “Putte” Näslund

Patrik Näslund är vår speciella ölexpert. Med sin utmärkta näsa och sina väl utvecklade smaklökar har han fått ett eget återkommande inslag här på Beertower. Varje torsdag framöver kommer vår egen konnässör att recensera en öl som han tycker sticker ut och som han rekommenderar. Det kan vara allt från en suröl till en weissbier. Så häng med och se vad Patrik “Putte” Näslund tycker om sitt favoritämne öl!


Idag släpps en alldeles utmärkt specialframställd öl på Systembolaget. Denna vill ni inte missa!

Mariestads – Svart Inlandspilsner

Mariestads – Svart Inlandspilsner 4,8% alkoholhalt, kostar 195 kr på Systembolaget (länk).

Färg: Svartbrun färg.

Doft: En metallisk och maltig kropp med nyans av rök och mörk choklad. Det har en jordig känsla och som för tankarna till ett lokstall. I ett subtilare skikt framträder stenugnsbakat bröd och en viss bitter ton som påminner om grapefruktsskal.

Smak: En mild rökighet med smak av mörk choklad samt en beska som påminner om en blandning av gurkskal och vindruvsskal. Sedan framträder en läskande känsla likt en must/svagdricka. Den är även nötig med känsla av kokosolja och har en härlig subtil blommighet

Betyg: Fantastiskt välbalanserad och komplex. En perfekt schwartzbier som fångar hela upplevelsen vid den “stora smakresan” som jag hade förmånen att närvara vid. För att läsa vårt reportage från den resan, klicka här. En perfekt julöl. Hög klass! Jag ger den 5 stjärnor av fem möjliga.

1a1a1a1

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Age Verification

By clicking enter, I certify that I am over the age of 18 and will comply with the above statement.

Enter

Or

Exit
Always enjoy responsibily.

Gillar du vår blogg? Följ oss på:

Facebook
Facebook
Instagram