Browse By

Puttes Öltips #17 – Innis&Gunn Spiced Rum Porter

Patrik “Putte” Näslund

Patrik Näslund är vår speciella ölexpert. Med sin utmärkta näsa och sina väl utvecklade smaklökar har han fått ett eget återkommande inslag här på Beertower. Varje torsdag framöver kommer vår egen konnässör att recensera en öl som han tycker sticker ut och som han rekommenderar. Det kan vara allt från en suröl till en weissbier. Så häng med och se vad Patrik “Putte” Näslund tycker om sitt favoritämne öl!


Innis & Gunn – Spiced Rum Porter 7,4% alkoholhalt, kostar 29:90 kr på Systembolaget (länk).

Innis & Gunn – Spiced Rum Porter

Färg: Svartbrun färg.

Doft: Det första som möter mig är en stark ton som påminner om glögg och jul! Det finns många julinfluenser som slåss om ens uppmärksamhet: Kryddnejlika, apelsin, kardemumma och kanel. Doftmässigt är det en ton av klassisk julmust spetsad med julkryddor.

Smak: Doften följer med in i smaken som en röd tråd. Den är välbalanserad med en kryddig touch. Smaker som choklad, nejlika, apelsin och kardemumma ligger i förarsätet och kommer faktiskt fram ännu mer i smaken. Kraftigt men behagligt.

Betyg: Helt klart en öl för julen, men inget man dricker mycket av under andra delar av året. Gillar man julens smaker, gillar man säkert denna också, och bör i så fall prova denna.  Jag ger den 2,5 stjärnor av fem möjliga.

5

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Age Verification

By clicking enter, I certify that I am over the age of 18 and will comply with the above statement.

Enter

Or

Exit
Always enjoy responsibily.

Gillar du vår blogg? Följ oss på:

Facebook
Facebook
Instagram