Browse By

Puttes Öltips #19 – Ballast Point Grapefruit Sculpin

Patrik “Putte” Näslund

Patrik Näslund är vår speciella ölexpert. Med sin utmärkta näsa och sina väl utvecklade smaklökar har han fått ett eget återkommande inslag här på Beertower. Varje torsdag framöver kommer vår egen konnässör att recensera en öl som han tycker sticker ut och som han rekommenderar. Det kan vara allt från en suröl till en weissbier. Så häng med och se vad Patrik “Putte” Näslund tycker om sitt favoritämne öl!


Ballast Point – Grapefruit Sculpin 7% alkoholhalt, kostar 37:20 kr på Systembolaget (länk).

Ballast Point Grapefruit Sculpin

Färg: Gyllengul färg.

Doft: Grapefruit Sculpin har den klassiska fräscha exotiska doften som övriga Ballast Point har. Det är mycket exotiska frukter med en tydlig och bestämd ton av att detta är en IPA att avnjutas. Gräs, hö och apelsin kliver fram. Dessutom finns en maltig sötma som är riktigt trevlig. Ovan allt detta kommer den underbara Grapefrukten och anger tonen.

Smak: En smak av sommar där en mycket bra humle och fruktighet utgör kroppen och balanserar övriga smaker på ett fint sätt. Grapefrukt i massor med en metallisk ton och influenser av bröd. Dessutom finns subtil smak av ananas och apelsin. Härligt!

Betyg: Ballast Point är ett av mina favorit bryggerier och jag tycker detta är något man måste prova för att förstå hur en härligt fruktig och välbalanserad IPA bör smaka. Jag ger Grapefruit Sculpin 4,5 välförtjänta stjärnor av fem möjliga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Age Verification

By clicking enter, I certify that I am over the age of 18 and will comply with the above statement.

Enter

Or

Exit
Always enjoy responsibily.

Gillar du vår blogg? Följ oss på:

Facebook
Facebook
Instagram