Browse By

Puttes Öltips #20 – Bryggverket 41337 Session Pale Ale

Patrik “Putte” Näslund

Patrik Näslund är vår speciella ölexpert. Med sin utmärkta näsa och sina väl utvecklade smaklökar har han fått ett eget återkommande inslag här på Beertower. Varje torsdag framöver kommer vår egen konnässör att recensera en öl som han tycker sticker ut och som han rekommenderar. Det kan vara allt från en suröl till en weissbier. Så häng med och se vad Patrik “Putte” Näslund tycker om sitt favoritämne öl!


Bryggverket – 41337 Session Pale Ale 5,1% alkoholhalt, kostar 30:10 kr på Systembolaget (länk).

Bryggverket – 41337 Session Pale Ale

Färg: Mörkgul färg.

Doft: Trevlig och fräsch. En tydlig citrusdoft initialt som övergår till mer gräsiga toner och som påminner om sommar. Sedan kliver mer fruktiga dofter fram i form av apelsin och grapefruktsskal, vilket ger en söt exotisk känsla. Dock finns den tydliga beskan kvar som en grundton. Efter en stunds luftning framträder en metallisk ton och som ackompanjeras av bröd, banan, plommon och smör. Trevligt!

Smak: Först framträder en tydlig citrus och ruccola beska. Övergår sedan till en sötare ton som går mot mycket fruktiga smaker. Där finns apelsin, plommon och grapefrukt. Den är maltig och besk men samtidigt alldeles lagom söt.

Betyg: Det här gillade jag och det sticker ut från mängden med sina somriga Pale Ale-toner. Jag ger den därför 3,5 stjärnor av fem möjliga.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Age Verification

By clicking enter, I certify that I am over the age of 18 and will comply with the above statement.

Enter

Or

Exit
Always enjoy responsibily.

Gillar du vår blogg? Följ oss på:

Facebook
Facebook
Instagram