Browse By

Puttes Öltips #21 – Kwak Ale

Patrik “Putte” Näslund

Patrik Näslund är vår speciella ölexpert. Med sin utmärkta näsa och sina väl utvecklade smaklökar har han fått ett eget återkommande inslag här på Beertower. Varje torsdag framöver kommer vår egen konnässör att recensera en öl som han tycker sticker ut och som han rekommenderar. Det kan vara allt från en suröl till en weissbier. Så häng med och se vad Patrik “Putte” Näslund tycker om sitt favoritämne öl!


Kwak – Ale 8,4% alkoholhalt, kostar 27:20 kr på Systembolaget (länk).

Kwak – Ale 8,4%

Denna gång har jag haft min bror Mikael Näslund som hjälp. Han har samma djupa intresse för öl som jag har, och min förhoppning är att vi i framtiden kommer att recensera öl ihop fler gånger.

Färg: Bärnsten.

Doft: Första tonerna när man doftar på Kwak är av skumbanan och torkad frukt och en hint av blommigt även en svag ton av kardemumma.

Smak: Kwak går i doftens spår och tonerna av skumbanan ligger kvar på ett härligt sätt i gommen utan att ta över. Kwak är nästintill ett skolboksexempel på belgisk öl. Den har de tydliga jäst tonerna och en pigg sötma som inte tar överhand. Friska toner av pomerans och citrus kommer efterhand och man möts av smaker av honung och släta bullar.

Betyg: Kwak är en öl man avnjuter på lokal med goda vänner, jag har bara trevliga minnen när jag tänker tillbaka på de gånger jag avnjutit en kall Kwak i det säregna serveringsalternativet. Kwak är en härligt svalkande sommar öl som passar året runt. Med en bra beska men samtidigt härlig sötma, men mest kul på lokal med det unika glaset som man serverar Kwak i. Den får 4 stjärnor av fem möjliga i betyg.

One thought on “Puttes Öltips #21 – Kwak Ale”

  1. Mårten says:

    Hej Putte. Jag är inte så bevandrad i öl, men tycker Kwak är vansinnigt god. Vilka andra öler skulle du rekomendera att jag testade? Jag dricker normalt lager (gillar Angelo Poretti #4 och Jupiler) och gillar inte IPA-typer. Men Kwak gillar jag och jag vill testa öler åt det hållet. Tips?
    Mvh
    Mårten

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Age Verification

By clicking enter, I certify that I am over the age of 18 and will comply with the above statement.

Enter

Or

Exit
Always enjoy responsibily.

Gillar du vår blogg? Följ oss på:

Facebook
Facebook
Instagram