Browse By

Puttes Öltips #23 – Lykttändaren Winter Ale

Patrik “Putte” Näslund

Patrik Näslund är vår speciella ölexpert. Med sin utmärkta näsa och sina väl utvecklade smaklökar har han fått ett eget återkommande inslag här på Beertower. Varje torsdag framöver kommer vår egen konnässör att recensera en öl som han tycker sticker ut och som han rekommenderar. Det kan vara allt från en suröl till en weissbier. Så häng med och se vad Patrik “Putte” Näslund tycker om sitt favoritämne öl!

Lykttändaren Winter Ale, Stenhammaren 5,8%

Lykttändaren Winter Ale, Stenhammaren 5,8% alkoholhalt, kostar 28:20 kr på Systembolaget (länk).

Färg: Mörk Brun.

Doft: Oj, här möts man av en murrig och härlig ton av kaffe och mörk choklad. Finns spår av rökighet som svävar runt de övriga dofterna. Cola och en ljuvlig nyans av whisky finns hela tiden närvarande och passar perfekt tillsammans med en fruktig nötighet. I ett djupare lager finns banan och fruktig ek som drar åt en tobak-ton. Mycket trevlig doftbild!

Smak: Smaken går hand i hand med doften. Den har ett underbart djup som verkligen är fyllig. Kaffe, tobak och en ekig grundton skapar en fyllig smak som dessutom lyfts tack vare en hel del banan och maritima smaker. Whiskytonen är dämpad men alldeles tydligt närvarande. Russin, plommon och torkade frukter med en touch av härlig rökighet.

Betyg: En djup, murrig och härlig winter ale med engelsk touch. Jag gillar verkligen detta och imponeras av den balanserade doft och munkänslan. Hög klass! Jag ger denna 4,5 stjärnor av 5 möjliga. Applåder till Stenhammaren!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Age Verification

By clicking enter, I certify that I am over the age of 18 and will comply with the above statement.

Enter

Or

Exit
Always enjoy responsibily.

Gillar du vår blogg? Följ oss på:

Facebook
Facebook
Instagram