Browse By

Folkölsbutiken först med mobil fatanläggning

I september i fjol hade vi en artikel om Folkölsbutiken (du hittar den HÄR). I den artikeln fick vi lära känna Johan Palo som driver butiken. I samband med Malt, Mat och Destillat-mässan i Älvsjö tidigare i år besökte vi Johan och fick då veta att han planerade att bygga en mobil fatanläggning för öl för marknader med mera. Nu finns denna mobila enhet och vi kontaktade Johan för att höra mer om detta.

Beertower besöker Folkölsbutiken och Johan Palo (längst till höger)

Hej Johan! Vad är bakgrunden till din mobila fatanläggning?
Vi fick en inbjudan från Glad stad som är arrangören för Hornstulls marknad. Hornstulls marknad är till största delen en foodtruck marknad vid Hornstulls strand. Direkt sa vi JAA! 

Hur tänkte du med den mobila anläggningen?
Min första tanke var att bygga en mobil fatanläggning som inte kräver parkering (det är dyrt med parkering i Stockholm) när den inte används eller körkort. Då fick det bli en cykel. Med flera vänners hjälp rodde vi ihop en 3-hjulig cykel med en låda och fatanläggning med hög kapacitet på en vecka. Vi köpte en riktigt bra fatanläggning för att kunna servera stora mängder under de varma sommardagarna.

Den mobila fatanläggningen utanför Folkölsbutiken

Kommer du själv att cykla den?
Jag anställde 2 förre detta cykelbud som ska orka cykla den 100 kg tunga cykeln plus fat. 

Hur har det gått?
1 April hade den premiär och nu står den på Hornstulls marknad varje lördag och söndag. Vädret är det som styr försäljningen. Nån lördag snöade det och ingen köpte öl. 

Är det något du kommer att fortsätta utveckla?
Vi är redan i planeringsfasen för att bygga en till mobil fatanläggning. Om det blir en cykel, husvagn eller på en pirra får vi se. Vore så jävla skoj att ha en fatanläggning på en pirra. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Age Verification

By clicking enter, I certify that I am over the age of 18 and will comply with the above statement.

Enter

Or

Exit
Always enjoy responsibily.

Gillar du vår blogg? Följ oss på:

Facebook
Facebook
Instagram