Browse By

Puttes Öltips #24 – Mariestads Dampfbier

Patrik “Putte” Näslund

Patrik Näslund är vår speciella ölexpert. Med sin utmärkta näsa och sina väl utvecklade smaklökar har han fått ett eget återkommande inslag här på Beertower. Varje torsdag framöver kommer vår egen konnässör att recensera en öl som han tycker sticker ut och som han rekommenderar. Det kan vara allt från en suröl till en weissbier. Så häng med och se vad Patrik “Putte” Näslund tycker om sitt favoritämne öl!


Mariestads Dampfbier

Mariestads Dampfbier 6,0% alkoholhalt, kostar 199 kr via Systembolaget (länk).

Färg: Bärnsten/Guld.

Doft: Inbjudande doft. En balanserad metallisk ton som påminner om gurka i grunden. Ovanför svävar en blommig fruktighet och härliga toner av tropiska frukter såsom mango och aprikos. Samtidigt finns ett härligt djup i form av en touch av tjära och jordkällare i bakgrunden. Med luftning kommer en fruktig citruston dansande fram som kompletteras av en lätt och mjuk humlebeska. En levande doft där plötsligt en ton av bivax-kaka visar sig. Elegant!

Smak: En krämig, maltig och fyllig smak. Nypon och honung för ett härligt samspel med en lätt metallisk nyans. Sötman från honung ligger kvar under hela smaken. Samtidigt finns en besk känsla av citrus och lagerblad som balanserar upp den smakmässigt. En ljuvlig söt rabarber med viss ekton kommer i slutet och i eftersmaken transformeras allt till maritima inslag av sjögräs och tång. Klass!

Betyg: I sin serie Den Stora Smakresan visar Mariestads och inte minst bryggmästare Richard Bengtsson en djup förståelse och ett djupt kunnande för extraordinär öl med elegant och klassisk smak. Med utgåvan Dampfbier får man en väl avvägd och otroligt elegant öl. En öl som verkligen tillhör toppskiktet bland Steam Beer. Jag ger den välförtjänta 4,5 stjärnor av fem möjliga

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Age Verification

By clicking enter, I certify that I am over the age of 18 and will comply with the above statement.

Enter

Or

Exit
Always enjoy responsibily.

Gillar du vår blogg? Följ oss på:

Facebook
Facebook
Instagram