Alkoholservering på restaurang

Det finns flera restauranger som serverar alkohol. Undantaget är snabbmatsrestauranger. Där är det på sin höjd lättöl som serveras, om det inte sker olaglig servering förstås. I regel handlar det om att många inte klarar av att uppfylla alla de krav som ställs för att man ska få ha servering av alkohol.

Vad krävs för att man ska få servera alkohol?

Med ett serveringstillstånd får man servera alkohol på sin restaurang. Men för att ett sådant ska beviljas måste man uppfylla en rad praktiska och teoretiska krav. Personalen ska också ha viss utbildning i hur serveringen ska ske, och hur de ska hantera gäster som är överförfriskade.

Vilken alkohol finns på restaurangen?

Det kan variera lite när det gäller alkoholen som serveras på restauranger. På finrestauranger finns det ofta lite olika viner att välja mellan, liksom kaffedrinkar och öl av olika sort. Det kan också finnas någon form av cider eller drinkar att beställa. När det gäller viner hör ”husets” till standard. Det är ett vitt och ett rött vin som har ett lite lägre pris men som trots allt passar till flera olika rätter.

Alkoholfria alternativ

Alkoholfria alternativ hör också till sortimentet. Det finns i dag både alkoholfri öl, alkoholfritt vin och drinkar samt cider som är helt utan alkohol. I regel finns alternativen med i samma meny som alkohol, men ibland får man fråga efter alternativen.

Drinkar

När det gäller drinkar kan man på en bar i stort sett få vad som helst. Är det en mindre sådan kan det dock vara lite svårt att få specialingredienser. Men det skadar aldrig att fråga. I regel går det mesta att lösa.