Bästa ölen till mat och snus

Många väljer öl och vin baserat på vilken middag de ska äta, för att förhöja smakerna och skapa en tilltalande helhet. Men för att avsluta middagen är det också vanligt att ta en snus. Det finns flera saker att tänka på för att på bästa sätt matcha ölen till maten, samtidigt som även snuset behöver passa till.

Ett bra snusalternativ är Velo freeze som finns i smakerna mentol och pepparmint. Med ett tobaksfritt snus slipper du rinnande tobak och får samtidigt nikotin. Du kan välja bland olika nikotinstyrkor, där smaken av mentol och pepparmint från Velo freeze ger en uppfräschande känsla efter maten.

Många sorters öl

Öl kan indelas i många olika sorter, som ale, lager, spontanjäst öl och veteöl. Många ölsorter är regionspecifika och produceras baserat på lokala förutsättningar och råvarutillgång. Öl har framställts på många olika sätt genom historien. Den moderna ölen erbjuder varianter som lager, lambic från Belgien, stout och veteöl. Huvudingredienserna i den moderna ölen är humle, malt, jäst och vatten.

Stor smakvariation

Det går att kombinera öl med många olika sorters maträtter, mycket tack vare den stora smakvariationen. När du väljer öl till mat gör kolsyran att maten upplevs som mindre söt och salt. Drycken skapar en bättre balans mellan fett och hetta samtidigt som kolsyran lyfter fram matens aromer. Om du planerar att bjuda på kraftig mat passar ett robust öl bäst. Mer eleganta smaker kombineras istället med fördel tillsammans med ett lättare öl. Alkoholhalten är en bra vägledare i att bedöma ölets fyllighet, men det går också att titta på graderingen hos Systembolaget.

Snus ses allt mer som en egen kategori när det gäller att skapa goda smakkombinationer. Att snusa med medvetenhet har blivit på modet. Tack vare det stora utbudet av öl kan du lätt hitta ett som passar bra till ditt snus.