Hur mycket är normal konsumtion?

Det där med alkohol kan vara lite jobbigt att prata om för vissa. Några har kanske problem med sin förbrukning. Men hur mycket dricker man egentligen normalt?

Hur mycket dricker man normalt?

När det gäller alkoholkonsumtion kan den variera stort från person till person. Vissa dricker flera burkar öl på en kväll, eller kanske en halv flaska whisky. Det är en rejäl förbrukning för de flesta, och kanske inte helt normalt. Det kan vara klokt att ladda ner en app eller att skriva ner hur mycket man dricker. Då är risken mindre att man går över i riskbruk.

När det blir för mycket

Ibland kan det bli allt för mycket alkohol. Man kan bli aggressiv, tappa omdömet och börja bete sig otrevligt. Man kan också må illa. Det allra bästa är att då sluta dricka och försöka få i sig lite mat och vatten. Att dricka på tom mage är absolut inte bra. Mår man dåligt gör man klokt i att gå och lägga sig en stund på en plats där man känner sig trygg.

Tecken på berusning

Lite berusad är det helt okej att vara. Man blir lite glad, mer framåt. När det blir för mycket börjar man vingla, man kan se suddigt och sluddra när man pratar.